Monday, June 17, 2013

Baju Raya kami....

Assalamualaikum....

Hari ni me nk stori psl baju raya...ape????????? baju raya??? pose pon x lagi, tp da pk psl raya...hihihi.....Ini lah sebenarnya family kami....pasal persiapan raya, mmg kami suka buat awal2...lagi pon ok what..da x smpi sebulan kte semua nk sambut bulan Ramadhan kan....so ape la salahnya berstori mori psl baju raya.....

Emmm.....sabtu lepas, kami anak beranak pergi serbu ke JAKEL...mne lagi? gedung kain yg murah dan berkualiti la kan..korunk pon mesti pegi jugak kan..al maklum aje la, sales JAKEL smpi semalam je kan....kami pegi ke JAKEL Shah Alam....Dekat ngn umah kami dan xpyh nk bertraffic jam bagai...

 JAKEL tetap pilihan hati....


Kami pegi dgn hasrat nk beli baju raya....yahooooooooooo!!!!.......pantang en hubby ajak, mmg cpt2 je kami sume bersiap.....( me aje yg excited terlebih)......biase la kan..as a mother, mmg kte nk yg perfect utk anak2 dan suami...btol x, momma and mommy sekalian???.....emm...sebenarnya kami mmg da pilih tema raya taun ni siap2...tema kami ialah GREY/ SILVER......meriah kan.....hihihi.....so, mmg x ssh la..masuk dalam JAKEL terus serbu area baju melayu & bahagian kain cotton utk ladies.....kalo korunk x caye, x smpi sejam setengah kami dok dlm JAKEL pilih kaen tau..lgpon hubby bukan jenis yg cerewet....so suwiitttt darling......

Baju hubby dan anak2 kami tersangat la berkenan dengan kain JORJET....namenya kain JORJET CREEPE PLAIN kaler grey.....untuk hubby dan 2 orang anak me yang usia 3 tahun dan 8 bulan itew, kami beli sebanyak 8 meter setengah...mmg da tnye tukang jahit siap2 b4 pegi beli....kaen nye mmg sedap dipakai dan lembut....harga dalam 18 hinggit semeter.....


Ini lah kain baju melayu hubby dan anak2....

Untuk me pulak, mmg taun ni plan nk pakai kaen cotton....so pegi la kt area kaen cotton...mmg banyak pilihan....tp bila hati da berkenan yg tu, mmg nak yg tu jugak...hihihi.....kaen cooton pihan hati me mcm kt bawah nih....


haaaa................ni nmenye kaen cotton POLYNOSIC Italy punye.....kaen nye sgt best...mmg berkenan sgt..harga semeter 38 hinggit bila da sales, tp jurujual 2 punye manis mulut suruh me amek yg ni, alih2 dapat la harga 30 hinggit semeter.....hihihi....tq dik....

Last2 en hubby cakap " emmm....taun ni mama mmg raye sakan laaaa..... "

kuang..kuang...kuang.......lalu me jawab dalam hati...." OF COZ LAAAA.. " hihihihi......

Ape salahnya kan...hihihi...yg best nye siap ade cabutan bertuah lg.....kalo ade luck, dapat laa....ni baru raye yg pertama.....x mo pk da psl baju raye, yg laen ala kadar jex....tp ttp pulak kne pk baju raye kelima, psal raye kelima ni adik den nk kawen...tema kaler merah......yg 2 xleh tempah dah...kne beli yg siap aje utk kami semua......

ok daa...... (Terpaksa stop nk melalut pasai ade student nk jumpa, maklum je la, minggu ni depa sume da start kuliah..

Cau cin cau........


p/s : Baru td p hantar tempah baju raye..x sabar nk tggu baju siap....








1 comment:

azizah :) said...

wahh kak.. bestnya dah buat persiapan raya.. tahun ni xraya la jijah sangat..due pon lepas raya..huhuhu