Monday, August 22, 2011

"Segmen di mana anda beraya pada tahun ini bersama phat corner"


Berminat nak join?????? sila klik banner di atas yea...

Assalamualaikum..
Tahun ni merupakan tahun ketiga me menyambut raya bersama husband tercinta dan tahun ni jugak lah merupakan tahun pertama me dan husband beraya bersama permata hati kami iaitu Darwisy Aryan...sungguh lain rasanya beraya bersama insan yang penting dalam hidup me..
seperti biasa, me dan husband memang da tau umah sape yang bakal kami beraya dulu...

Tahun ni turn husband pulak...kami husband n wife memang xde masalah la bab2 nk blk beraya ni pasal da tau turn masing2..fisrt raya tahun ni me beraya kt umah mak mertua di Alor Gajah, Melaka...selepas sembahyang raya kebiasaannya kami sekeluarga akan balik beraya di kg nenek kami di Pontian, Johor...memang 2 ari raya 2 kami akan ziarah menziarahi kaum keluarga, sanak sedara area johor...sampai ke malam kami akan beraya..maklumlah, setahun sekali baru leh jumpa sepupu sepapat...

Pada tengah hari raya ke-3, barulah me n husband akan pulang beraya di kg me, di Dungun Terengganu...kebiasaannya jugak, bila blk terengganu, memang kami spent masa yg agak lama la sebab kg me jauh n jarang jugak la me n husband blk sana..kalo nk blk sana, me mesti kene cuti panjang sbb nk luangkan masa lebih lama kt sana...sama jugak mcm beraya kt umah mertua, memang kami da tau da...kami mesti akan beraya sepuas-puasnya mengunjungi umah atuk n nenek me, pak sedara, mak sedara, sepupu sepapat dan umah jiran2 serta rakan2 me...

Hopefully raya tahun ni lebih meriah lagi dan kepada kengkawan blogger, me nk ingatkan diri me n kengkawan supaya hati2 semasa pulang ke kampung dan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....maaf zahir dan batin..

sekian.

me nak tag:

Eyryn

aimaniman

mama ira

4 comments:

Phat said...

tq sebab join..tq jugak sebab follow blog phat yg z seberapa ni...phat follow mama shima semula ye...alor gajah tu x jauh dah ngan kampung phat...johol n9...anyway selamat hari raya maaf zahir batin....

syerz eyryn said...

thnx coz tag ryn yerr. . hehe :))
insyaAllah ryn akn joint. .

aimaniman said...

hi.. tq sbb tag.. nak gak join tp klu ada masa lae.. ari2 sibuk sopping sampai blog bersawang plak.. raya mama balik bt pahat dkat je dgn kampung nenek tuw kan..

lady butterfly said...

eyryn : hehee...join la kalo ade ms...

aimaniman : haaa....me lom strat shopim lg...b4 blk raya bru nk shopim...