Thursday, November 14, 2013

Macam Risau...

Assalamualaikum..

Hari ni nk cite psl Breastfeeding...da lme rsnye x berkesempatan nk berstori psl BF..maklum la...bz sgt...alhamdulillah, hari ni da masuk setaun lebih me BF Ammar...maknanya da setaun lebih jugak Ammar fully BF..Rs bersyukur sgt sbb impian nk menyusukan adik sampai 2 tahun akan tercapai..insyaallah...

Kalo tgk tajuk entri mesti korang terpk knp la me riso sgt...mmg tgh riso ni..mmg tgh runsing...actually da masuk sebulan lebih da mcm ni....huhu....ini semua gara2 adik xmo mnyusu guna botol susu...Trend Ammar skrg ni lebih suka direct feeding dr mnum btol...kalo menyusu guna botol, bukan maen liat lagi nk abiskan susu ni...akibatnye stok EBM melambak2 dlm peti...

kalo kat umah pengasuh pon EBM yg dibekal hnya luak kekadang dua botol je...xtau ape kes....sayang kot bila nk buang..korang penah ade experience cm 2 x? kalo korang nk tau jugak, skrg ni me da x mngepam kt opis...me mengepam bila malam je 2x...ni pon gara2 nk kurangkan stok susu dlm peti....hmm....riso...tp bila melekat dgn me, Ammar kuat pulak menyusu nye....haisshhh..mmg xphm btol....

Susu cket pon bole buat orang ssh hati, ade susu byk pon bole buat ssh hati...pecite nih???hmmmm...

2 comments:

Nurul Faiz said...

hye awak. tahniah sebab berjaya BF baby sehingga 2 tahun. mungkin baby tak nak hisap susu botol sebab dia dah biasa dengan original punya. hehe.

Cik Jue said...

salam perkenalan...
tahniah berjaya BBF selama 2 tahun..

p/s: ari tue tanya jue pasal ambil tempahan phota canvas kan..
yup jue ambil tempahan..minat boleh terus hubungi jue 019-2880276 (sms/wassup/call)